Historie / Om oss

Rakkestad Fotoklubb ble startet opp av noen ildsjeler september 1984. Det første offentlige møtet ble avholdt i Speiderhuset. Det møtte opp over 30 personer denne kvelden. Klubben har etter dette hatt tilhold flere steder, bl.a. Kirkelund skole.
Dagens fotoklubb har sine lokaler i Midtstuen.
Flere av de som var med å starte klubben dengang er fortsatt med som medlemmer.
Når vi nå leser 2024 på kalenderen går fotoklubben inn i sitt 40.år som klubb!! Klubben har i alle disse årene hatt et stabilt medlemsantall og aktiviteten har vært høy.

Litt om oss:

Vi er en gjeng fotoentusiaster som kommer sammen annenhver tirsdag i Midtstuen kl.18.45.
Fotoklubben fungerer mest som et fora for de som har litt over gjennomsnittet av fotointerresse.
Møtekveldene bærer oftest preg av bildevisninger, bedømming av bilder og diskusjoner.
På hvert møte avholder vi en uhøytidelig konkurranse etter et gitt tema hvor vi kårer kveldens vinner. Den som samler flest poeng gjennom året blir "Årets Fotograf". I tillegg kåres vinneren av "Årets Bilde" av en utenforstående jury.
Vi får besøk og besøker andre klubber. Vi drar på turer, være seg dagsturer eller helgeturer. Det er også blitt avholdt flere utstillinger i Midtstuen.

Vi fungerer ikke direkte som en kursholder for medlemmene, men totalt sett sitter klubben inne med ganske så bred kompetanse innen foto. Medlemmene vil lære mye av å delta aktivt og spørre mye underveis. Skulle behovet for kurs være tilstede så stiller vi gjerne opp på det. Kurset vil i såfall bli avholdt utenom møtekveldene.

Siden den "digitale tidsalderen" kom over oss har medlemstallet i fotoklubben økt en god del. Dette syns vi er veldig bra. Vi holder til i et svært lite lokale i 2.etg. i Midtstuen og slik situasjonen er i dag er det begrenset hvor mange medlemmer vi kan ta inn i klubben. Vi har ønske om å kunne fortsette driften med lokaler i samme hus, men med ønske om større plass. Dette er noe vi vil jobbe videre med.